(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
domácí jogurt
Potřebné ingredience
1 litr mléka,
1 jogurt aktivia bílý
ovoce dle chuti
Postup přípravy
mléko svaříme a necháme vychladnout asi na 40 stupňů,víc ne jinak by se živé kultury zničily,odhadem,co tam udržíte prst,odstavíme z plotny a vmícháme jogurt.Do kelímků dáme rozmačkané ovoce nebo marmeládu a zalejeme jogurtovým mlékem.Uzavřeme víčkem nebo přikryjeme folií a uložíme přes noc do nějaké nepotřebné peřiny.Jogurt zhoustne a je plný živých bakterií,které nám prospívají.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

cjana
(upraveno)
3. 3. 2009, 15:36
Tak nevím, kde udělali soudruzi z NDR cgybu, ale mi nezhoustl.
Měl konzistenci jako kefírové mléko. Poraďte, prosím, čím by to mohlo být? Díky, Jana

nahlásit

Naxii
(upraveno)
29. 4. 2009, 13:25
@cjana
Jani já tam ještě dávám 5lžic sušeného mléka a byl uplně hustý..
nahlásit

handymufna
(upraveno)
22. 1. 2010, 8:32
@Naxii
dobrý den a můžu přidat sunar,když nechci extra kupovat sušené mléko?vendy
nahlásit